Golvad Grävling

Golvad Grävling lyrics

Artist   ·  351 listeners per month

Artist's albums

Similar artists


Biography

Golvad Grävling startade sitt liv som ett gäng polare som tänkte skriva en singel. Den skulle spelas in på höstlovet och släppas till julen 2019. Så blev det inte. Istället skrev vi låtar om skalbaggar, molotovcocktails, pensionärer som luktar sill, epa-raggare, tillvarotråk och massa annat skit. 
 Den 31a januari 2020 spelade vi vår första spelning, på Hemgården i Lund. Trots pandemi och restriktioner lyckades vi smälla in ett antal najsiga konserter under skitåret 2020. 
 I början av september klev grävlingen in i Tambourine Studios med Joar Sylvan som producent. Efter några folköl, smällda strängar och sprängda virveltrummor så blev debutalbumet ” Fest I Anarki-Arnes Trädgård ” till slut klart och släpptes på nyårsafton 2020. 
 På något jävligt underligt sätt har vi lyckats spela tillsammans med stora akter som Millencolin, KSMB, Marky Ramone (av Ramones) och Junior Brielle. Vi har även fått vara med och anordna spelningar för att främja den lokala musikscenen, vilket är det slutgiltiga målet för oss.