Daniel Kist

Daniel Kist lyrics

Artist   ·  14 929 listeners per month

Artist's albums

Similar artists


Biography

Loskomen van verwachtingen, studeren naar de norm, een leven leiden om er uiteindelijk achter te komen: dít maakt me niet gelukkig. Wat dan wel? De muziek bleek een roeping te zijn voor singer-songwriter en pianist Daniel Kist (30). Op zijn debuutalbum Blauwdruk reist de luisteraar mee door zijn leven. Een zoektocht naar identiteit, bezinning en geluk. Donkere momenten, maar altijd met een sprankeltje hoop. Daniel Kist’s reis is er eentje die voor veel (jonge) volwassen heel herkenbaar zal klinken. 
 Daniel: “Met 18 jaar dacht ik volwassen te zijn en wel een beetje te weten hoe het leven in elkaar zat. Toen kwam ik er eigenlijk pas ècht achter wat er bij komt kijken om op eigen benen te staan. Je eigen kleren wassen, voor jezelf koken, het huis netjes houden, dat soort dingen heb je eigenlijk snel door, maar hoe je je draai vindt in deze hectische wereld had niemand me geleerd. Ik ben nu 28 en de afgelopen tien jaar waren een doolhof dat in het teken stond van persoonlijke ontwikkeling. Ik ben mezelf goed tegen gekomen, maar heb ook prachtige dingen meegemaakt.” 
 Het album Blauwdruk is een verzameling van zijn mooie en mindere momenten uit die tijd. Lessen die hij leerde, vriendschappen die hij maakte en relaties die stuk liepen. Zijn depressie en burn-out vormen het dieptepunt, maar zijn muzikale passie en ambitie trokken hem hier uit en zorgden dat hij dit album kon maken.