Giorgos Margaritis

Giorgos Margaritis lyrics

Artist   ·  90 748 listeners per month

Artist's albums

Similar artists


Biography

Ο Γιώργος Μαργαρίτης είναι λαϊκός τραγουδιστής με Λ και Τ κεφαλαία και βαριά. Γεννήθηκε στο Πετρωτό Τρικάλων αλλά στις φλέβες του ρέει και Μικρασιάτικο αίμα. 
 Από μικρός φανέρωσε την κλίση του για το τραγούδι. Σε μια από τις επισκέψεις του Βασίλη Τσιτσάνη στη γενέτειρα του, στα Τρίκαλα, στο καφενείο που διατηρούσε η οικογένεια του, ο Τσιτσάνης του έδωσε τη σύσταση του για να τον βρει αργότερα στην Αθήνα. Κι έτσι όταν ο Μαργαρίτης έφηβος ακόμη ήρθε στην πρωτεύουσα ο τρανός συντοπίτης τον υποδέχτηκε με θέρμη. 
 Στην δεκαετία του ΄80 εμφανίστηκε σαν πρωταγωνιστής στην δισκογραφία με όχημα τα περίτεχνα τραγούδια του Τάκη Σούκα. Ακολούθησαν δυναμικές συνεργασίες με πρωτομάστορες όπως ο Βασίλης Βασιλειάδης, ο Αντώνης Ρεπάνης, ο Άκης Πάνου, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Τάκης Μουσαφίρης και άλλους δασκάλους σημειώνοντας χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. Επίσης έκανε την αναφορά του στα κλασικά λαϊκά τραγούδια του Μπάμπη Μπακάλη με το δίσκο «Με αυτά τα τραγούδια μεγάλωσα». Έκτοτε κινήθηκε αναλόγως, χωρίς λοξοδρομήσεις και παρατυπίες. 
 Τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίστηκαν από δισκογραφικές συνεργασίες με σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Ηλίας Κατσούλης, ο Μανώλης Ρασούλης, ο Πέτρος Βαγιόπουλος αλλά και καλλιτέχνες της «μοντέρνας» όχθης σαν τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Θοδωρή Μανίκα, Γιάννη Λογοθέτη κ.ά. που απέφεραν επιτυχίες που αγάπησε το πανελλήνιο.